Меню Затваряне

Пътечка за Прощапулник с името на ВАШЕТО дете момче

28,00 лв.

Текст : Раз, два, три! Път в живота избери!
Стъпвай смело и името на вашето детенце
Размер на пътечка за Пътечка за Прощапулник с името на ВАШЕТО дете – 150/50 см
Материя на пътечка за Пътечка за Прощапулник с името на ВАШЕТО дете  – винил
Надпис изработен по метода на ситопечата.

Пътечка за Прощапулник с името на ВАШЕТО дете момче

Модел Мики Маус за момченце

Вашето мъниче вече е порастнало и направило свойте първи стъпки?Стъпва смело и е време да премине през ритуала Прощапулник и да избере своят път в живота?
Доверете се на нас и направете преживяването Прощапулник специално и запомнящо се със специално изработена за мъничето Пътечка за Прощапулник Мики Маус с неговото име.

Текст : Раз, два, три! Път в живота избери!
Стъпвай смело и името на вашето детенце
Размер на пътечка за Пътечка за Прощапулникимето с на ВАШЕТО дете – 150/50 см
Материя на Пътечка за Прощапулник с името на ВАШЕТО дете  – винил
Надпис изработен по метода на ситопечата.

Моля при поръчка в раздел ‘Друго’ впишете името на детето, за да бъде отпечатано на пътечката.

Пране и поддръжка на Пътечка за Прощапулник с името на ВАШЕТО дете .Макар и от издръжливи и качествени материали пътечката препоръчваме да изперете ръчно в хладка вода с препарат за цветно пране.
Сушете на простор, след което можете да я изгладите на ниска температура с парна ютия.За да защититите платното е най-добре то да пъде покрито с друг плат по време на гладене тъй като ако не внимавате може да изгорите плата при по-висока температура.

Кога се провежда Прощъпулникът?
По принцип ритуалът се провежда не непосредствено след първите крачки на детето, а вече когато то е започнало да ходи стабилно, самичко, без чужда намеса.
За провеждането на Прощъпулникът църквата предлага три подходящи дни – понеделник, сряда или неделя, но предвид това че повечето гости са на работа през седмицата, обикновено ритуалът се извършва в неделя. Тъй като същината на Прощъпулникът е детето да си избере предмет, който ще покаже каква ще бъде неговата професия, ние препоръчваме да сте нахранили добре мъничкото човече преди това, за да не избърза то и да посегне най–напред към погачата.

Какъв трябва да е ритуалният хляб за Прощъпулникът?
Според българската традиция погачата за празника трябва да се замеси в деня на ритуала от майката на детенцето. Има вариант обаче тя да не може да го направи и в такъв случай тя може да помоли да я отмени жена със живи родители или да си закупи готова такава.

Какви предмети се подбират за ритуала Прощъпулник?
Това, което ще положите пред детето, ще определи каква потенциално може да бъде неговата професия. Трябва да съобразите и да подберете такива предмети, които не са му познати, не са прекалено големи или с много ярки цветове, защото детето интуитивно ще предпочете точно такъв предмет. Съобразете и броят на предметите – нека не са прекалено много. Предварително определете кой предмет каква професия вещае, за да избегнете догадките след избора.

Как се прави Прощъпулник на детето?
Когато се съберат гостите, майката на детето внася погачата като подтичва, за да ориса бебето да е игриво и весело. След това тя търкулва ритуалния хляб по бяло платнище, което може да е бяла покривка, бял чаршаф или да си поръчате специално такова с името на детето и датата, вече много сайтове предлагат такива платнища. Мъникът трябва да се спусне подир погачата, за да хване предмет, без никой да му помага и да се меси. Добре е да проведете ритуала на познато място и с познати хора, за да не се разстрои и превузбуди детето от чуждото присъствие. Първият къс се дава на бебето, а после всеки гост си отчупва от нея и започва да бяга, като внимава да не се спъне, за да расте малкото пъргаво и сръчно, без да се спъва и да припка бързо.

Бърза поръчка

Моля оставете данни за вашата поръчка

  Всички полета със * са задължителни за попълване.

  С натискането на бутон ' Изпращане' Вие се съгласявате с нашите условия на доставка.Пълните условия може да прочетете в раздел 'Доставка и плащане'

  Отзиви

  Все още няма отзиви.

  Бъдете първият написал отзив за “Пътечка за Прощапулник с името на ВАШЕТО дете момче”

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *